назад
06.05.19

У Знам’янці кривдник за вчинення домашнього насильства отримав обмежувальний припис

03Щоб захистити себе та дитину від домашнього насильства, жінка звернулась за допомогою до Знам’янського бюро правової допомоги. Представляв інтереси жінки адвокат Анатолій Громко. На підставі зібраних адвокатом доказів, суд видав обмежувальний припис стосовно кривдника, яким заборонив йому спілкуватися з дитиною та наближатися на відстані ближче 100 метрів до постраждалих дружини та сина, розшукувати, переслідувати та в будь-який спосіб спілкуватися з ними.
Вивчивши матеріали справи, адвокат з’ясував, що клієнтка проживала у цивільному шлюбі з відповідачем, у них є спільний малолітній син. За час перебування у шлюбі та після розірвання стосунків, чоловік неодноразово наносив тілесні ушкодження дружині та їхньому малолітньому синові.
Клієнтка неодноразово зверталася до правоохоронних органів, за що відповідача двічі було притягнуто до відповідальності за вчинення насильства в сім’ї з накладенням на нього адміністративних стягнень. Окрім того, під час розгляду судом справи про адміністративне правопорушення кривдник заподіяв клієнтці тілесні ушкодження. За даним фактом було відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст. 125 КК України. Незважаючи на це, кривдник заподіяв тілесні ушкодження і малолітньому сину.
З метою захисту жінки та її малолітнього сина, адвокат Анатолій Громко підготував заяву про видачу обмежувального припису, яку направив до суду для прийняття рішення.
Згідно з ч. 2 ст. 3 Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» заходами, які можуть бути застосовані до кривдника на підставі обмежувального припису є: заборона перебувати в місці спільного проживання з постраждалою особою; усунення перешкод у користуванні майном, що є обєктом права спільної сумісної власності або особистою приватною власністю постраждалої особи; обмеження спілкування з постраждалою дитиною; заборона наближатися на визначену відстань до місця проживання, навчання, роботи постраждалої особи; заборона особисто, або через третіх осіб розшукувати постраждалу особу; заборона вести листування, телефонні переговори з постраждалою особою.
Обмежувальний припис видається на строк від одного до шести місяців.
Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області, видав обмежувальний припис стосовно кривдника терміном на три місяці.
До Олександрійського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18, тел. (05235) 7-04-40, 7-04-04.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.