назад
01.11.16

У Золотоноші обговорили питання щодо реалізації прав на пільги учасників бойових дій та провели вуличне інформування

25 жовтня 2016 року відбулася робоча зустріч працівників Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з працівниками Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Золотоніської міської ради.

Головний спеціаліст Золотоніського МЦ Тетяна Жалобна розповіла про діяльність Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, перелік послуг, які надає центр, та категорії осіб, які можуть цими послугами скористатися. Також, під час зустрічі сторони обговорили питання щодо реалізації права на пільги учасникамибойових дій та проблемні питання щодо призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.

В ході зустрічі домовились про сприяння від управління праці та соціального захисту населення у поширенні інформації про систему БВПД, діяльність Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

zolotonosha-upsz

В приміщенні управління було облаштовано куточок правової інформації, де розміщено інформаційні буклети на теми:

  • “Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?”

  • “Реалізація права учасників АТО на землю та житло”

  • “Дії позичальника мобілізованого та учасника АТО, який має зобов’язання по кредиту. Дії незаконно звільнених учасників АТО”

  • “Пільги учасникам бойових дій та особам прирівняним до них”

  • “Укладення та припинення контрактів військовими під час АТО”

  • “Забезпечення учасників бойових дій ліками та лікарськими засобами”

  • “10 популярних запитань про нові тарифи і субсидії”.

Цього ж дня, Тетяною Жалобною спільно з студентом-юристом І – го курсу філії Полтавського університету економіки і торгівлі Катериною Костогриз, з метою донесення до відома громадян інформації про можливість отримання безоплатної правової допомоги, було проведено вуличне інформування жителів міста Золотоноша.