назад
17.04.18

У Золотоноші запрацював новий дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги

bvpd201804040404011 квітня 2018 року фахівці Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – місцевий центр) Олег Костогриз та Тетяна Жалобна забезпечили роботу новоствореного дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги, який утворено на базі громадської приймальні народного депутата Владислава Голуба у м. Золотоноша.

На особистий прийом, за правовою допомогою, до працівників місцевого центру звернулося шестеро жителів Золотоніського району з питань земельного, сімейного, житлового права та соціальних питань. Зокрема, актуальними на сьогодні залишаються питання розпаювання земельних ділянок,  орендних відносин між селянами та фермерськими господарствами щодо орендної плати та розірвання договору оренди, примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів, отримання виплат «дітям війни», отримання паспорта громадянина України. 

На поставлені запитання громадянам були надані роз’яснення згідно чинного законодавства та вручено інформаційні буклети: «Не знаєш, як вирішити спір?», «Не знаєш, як оформити договір оренди землі?», «Де та як можна отримати безоплатну правову допомогу?». 

bvpd2018040404041

Чотирьох осіб було спрямовано до місцевого центру для отримання безоплатної вторинної правової допомоги, яка полягає у призначенні особі безоплатного адвоката. Адвокат буде здійснювати представництво інтересів даної особи в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами та складатиме документи процесуального характеру. 

Нагадаємо, що 26 березня 2018 року громадська приймальня народного депутата Владислава Голуба та Золотоніський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги уклали Меморандум про співпрацю з метою спрощення доступу до безоплатної правової допомоги  та задоволення потреб у правових послугах соціально вразливих суспільних груп (інвалідів, людей похилого віку, малозабезпечених осіб, внутрішньо переміщених осіб, ветеранів війни)  та інших осіб.

p1100619

Тож, якщо у вас виникли правові питання – звертайтеся до Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Золотоноша, вул. Новоселівська, 1, (тел. 2-35-83) або до громадської приймальні народного депутата Владислава Голуба,  де діє дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, за адресою: м. Золотоноша, вул. Садовий проїзд, 5 (тел. (050) 356-76-48).