назад

Учасникам АТО розповіли про правові можливості, що надає системи БПД краю

2017 04 21V120 квітня 2017 року на базі Вижницького районного центру зайнятості відбувся семінар для демобілізованих учасників бойових дій та учасників антитерористичної операції на Сході України.

Тема заходу: «Тенденції працевлаштування учасників АТО. Захист прав і законних інтересів військовослужбовців»».

Учасників семінару інформували директор Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Мацюк та провідний фахівець Вижницького районного центру зайнятості Лариса Хованець.

Зустріч із учасниками АТО пройшла у формі діалогу, тож присутні отримали можливість почути відповіді на ті запитання, що турбують їх найбільше.

Як з’ясувалося, актуальними правовими проблемами для цієї категорії осіб залишаються питання виділення земельних ділянок, працевлаштування, пенсійного забезпечення, виплати грошової допомоги, призначення пільг, забезпечення ліками.

Окрім правових консультацій та роз’яснень з визначених вище питань, учасників семінару поінформували про роботу системи БПД, правові послуги та порядок їх надання, інші правові можливості, які доступні для кожного, хто звернеться до місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги чи бюро правової допомоги тощо.

Наприкінці заходу серед присутніх було розповсюджено інформаційні буклети з тематики: «Пільги учасникам бойових дій та особам прирівняним до них».

Контактна інформація! Звернутися до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Вижниця, вул. Українська, 100 Б. Телефон: (0 3730) 2 31 58. E-mail: vyzhnytsya.chernivtsi@legalaid.gov.ua

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103.
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах країни є безкоштовними та приймаються цілодобово).