назад

Учасники АТО та переселенці цікавляться своїми правами


45-11 грудня у Музеї пам’яті учасників війни на Сході України, що у Чернівцях, відбулось виїзне консультування переселенців, дружин та матерів учасників АТО, українських захисників і не лише. Вони дізнались, що кожен українець має право на безоплатну первинну правову допомогу, а ще дізнались, які категорії осіб можуть скористатись послугами адвоката, роботу якого оплачує держава і куди в разі потреби необхідно звертатись.

Зустріч із фахівцями системи безоплатної правової допомоги відбулась на прохання голови громадської організації «Крик душі» матерів та дружин військовослужбовців» Ярослави Заліско. Присутні розпитували про безоплатну первинну і вторинну правову допомогу.

45-2

«Надання консультацій, роз’яснень з правових питань, складення заяв та інших документів правового характеру (крім процесуальних) – все це охоплює  безоплатна первинна правова допомога, – пояснила присутнім заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Жанна Патєхіна. – А безоплатна вторинна правова допомога, це допомога, що надається для захисту прав людини в суді за рахунок коштів державного бюджету України».

45-3

Жанна Патєхіна роз’яснила, які категорії осіб мають право скористатись послугами адвоката, роботу якого оплачує держава (тобто мають право на вторинну правову допомогу). Зокрема, учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи, діти-сироти, малозабезпечені громадяни і не лише.


«Дякую, що ви зустрілись із нами і поспілкувались,
– по завершенню зустрічі подякувала фахівцям системи БПД мати учасника АТО Ярослава Заліско. – Люди хочуть проконсультуватись, хочуть знати свої права, ми ж нічого взагалі не знаємо, як ті сліпі котенята, що кидаються в різні інстанції і не завжди знають, як правильно діяти. А це я бачу, що це зовсім інша система. Ми обов’язково будемо і надалі запрошувати людей і проводити із фахівцями системи безоплатної правової допомоги зустрічі».

Присутні запевнили, що в разі потреби звертатимуться по допомогу до фахівців системи безоплатної правової допомоги.

45-4


Контактна інформація!
Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).