назад

Учасники літньої школи з прав людини дізналися про систему безоплатної правової допомоги

litnya shkola 530 серпня 2018 року представниця Регіонального центру Ангеліна Драгун взяла участь у роботі літньої школи “Права людини: механізми захисту та сучасні виклики”.

У заході прийняли участь також представники органів юстиції, міграційної служби та Націполіції.

Літня школа «Права людини: механізми захисту та сучасні виклики» організована громадською організацією «Десяте Квітня» за підтримки Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців та Міграційної служби України в Одеській області.

У школі займаються молоді люди з різних регіонів України – біженці, переселенці, юристи, правозахисники, активісти та школяри – всі вони ділилися досвідом вирішення проблем порушення прав людини.

Фахівчиня Регіонального центру розповіла про систему безоплатної правової допомоги, зазначивши, що коли людина опиняється в складному життєвому становищі, і їй вкрай необхідна допомога юриста, вона має знати, що така допомога українським громадянам гарантована державою.

litnya shkola 3

litnya shkola 5

Центри надають правову допомогу для соціально незахищених осіб у цивільних та адміністративних справах. Зокрема, в Одеській області працює 7 місцевих центрів – три в Одесі та ще чотири у Арцизі, Ізмаїлі, Подільську та Роздільній. У кожному районному центрі та місті обласного значення населення обслуговують 25 бюро правової допомоги.

«Наше завдання – захистити в першу чергу у правовий спосіб людей, які відносяться до найвразливіших категорій населення: малозабезпечені, пенсіонери, недієздатні особи, особи з обмеженими фізичними можливостями, ветерани війни, учасники АТО, жертви насильства, діти та інші. Наші партнери – адвокати – є суб’єктами надання послуг БВПД у кримінальних, цивільних та адміністративних справах, надають свої послуги клієнтам системи, відповідають за своєчасність та якість надання таких послуг», – наголосила вона.

Крім того, присутні дізнались про порядок звернення до центрів безоплатної правової допомоги та принципи надання адвокатами послуг БВПД у кримінальних, цивільних та адміністративних справах.

Контакти місцевих центрів з надання безоплатної правової допомоги можна переглянути тут.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області знаходиться за адресою: м. Одеса, вул. Льва Толстого, 6. Телефон: (048) 726-22-23. Електронна адреса: office.odesa@legalaid.od.ua.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.