назад
17.01.18

Учасники зустрічі обмінялись думками щодо подальшої співпраці

116 січня 2018 року начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Іпатенко зустрілась із старшим інспектором з особливих доручень Управління забезпечення прав людини Національної поліції України Іллею Андрійовським.

Вказана робоча зустріч відбулася в Регіональному центрі з надання БВПД у Херсонській області. Партнери обговорили проблемні питання, які виникають під час роботи Регіонального центру і поліції, та запланували в рамках службової підготовки для працівників відділів та територіальних підрозділів поліції області проведення спільної лекції на тему «Стаття 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод».

Мета лекції, яка пройде 18 січня о 18:00 в приміщенні ГУНП у Херсонській області, – попередження в діяльності працівників поліції випадків катувань або нелюдського чи такого, що принижує гідність, поводженню чи покаранню, у томі числі щодо осіб, затриманих за підозрою у вчиненні злочинів або за вчинення адміністративних правопорушень.

1

За результатами зустрічі учасники домовилися про основні напрями подальшої співпраці. Це, зокрема, проведення навчальних занять протягом 2018 року для співробітників територіальних підрозділів ГУНП в Херсонській області на тему «Дотримання в практичній діяльності працівників поліції вимог Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2011 року №1363».

Варто сказати, що робота партнерів спрямована на реалізацію правопросвітницького проекту «Я маю право!» щодо поінформованості громадян про свої права, гарантовані Конституцією та законами України.