назад

Участь директора Івано-Франківського МЦ в семінарі для сільських, селищних голів Тисменицького району

326.01.2017 року представники Івано-Франківського місцевого центру з надання БВПД взяли участь у семінарі на тему електронного декларування, на якому були присутні голова Тисменицької районної ради Роман Крутий, керівник апарату районної державної адміністрації Ярослав Татарин, депутати районної ради, працівники виконавчого апарату районної ради, апарату, управлінь та відділів районної державної адміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, селищні, сільські голови та працівники органів місцевого самоврядування району.

 

На заході директор Віталій Стусяк визначив основні напрями роботи Місцевого центру, які реалізовувались у продовж 2016 року, зокрема, захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих груп, територіальних громад та спільнот.

Присутнім була подана статистична інформація про кількість звернень клієнтів за 2016 рік. Так, упродовж року Місцевий центр та підпорядковані Бюро прийняли 4805 звернень громадян (відділ правової інформації та консультацій Місцевого центру – 2799, Богородчанське бюро правової допомоги – 394, Галицьке бюро правової допомоги – 559, Надвірнянське бюро правової допомоги – 381, Тлумацьке бюро правової допомоги – 353, Яремчанське бюро правової допомоги – 319 звернень відповідно). Так, завдяки розширенню структури Місцевого центру за рахунок  новостворених бюро правової допомоги кількість звернень постійно зростає, що свідчить про збільшення довіри населення до системи безоплатної правової допомоги.

Також, усіх присутніх було поінформовано про попередню домовленість з місцевою владою щодо відкриття дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги в м.Тисмениця, який розміститься у приміщенні Центру надання адміністративних послуг Тисменицької районної державної адміністрації. 


{gallery}pictures/2017.01.31_семінар{/gallery}