назад

Участь директорів Другого та Третього одеських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в семінарі «Стратегія сталого розвитку «Україна – 2020»

Під час виїзного одноденного семінару «Стратегія сталого розвитку «Україна – 2020» відбулась презентація функціювання системи безоплатної вторинної правової допомоги

27 жовтня 2015 року у приміщенні Комінтернівської районної державної адміністрації управлінням підвищення кваліфікації кадрів Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, за участі директорів Другого та Третього одеських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, для державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування Комінтернівського району проведено виїзний одноденний семінар «стратегія Сталого розвитку «Україна – 2020».

За програмою семінару були обговоренні такі актуальні питання як: «Об’єднання громад: взаємозв’язок процедури об’єднання з перспективним планом», «Повноваження об’єднаних громад у сфері надання адміністративних послуг та соціального розвитку як чинник запобігання та протидії корупції», «Фінансове забезпечення місцевих бюджетів в умовах децентралізації влади», «Порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги».

DSC02014

 

Зазначені питання були змістовно висвітлені:
– Молодожен Ю.Б. – професором кафедри державного управління і місцевого самоврядування ОРІДУ НАДУ при Президентові України, доктором наук з державного управління, доцентом;

 

– Осадчук С.В. – доцентом кафедри економічної та фінансової політики ОРІДУ НАДУ при Президентові України, кандидатом наук з державного управління, доцентом;

 

– Гуненковою О.В. – аспірантом кафедри державного управління і місцевого самоврядування ОРІДУ НАДУ при Президентові України;  – Липовською С.О. – начальником управління підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України;

 

– Бондаренко І.Д. – директором Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; 

 

– Лавренюк А.О. – директором Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

DSC02043

У рамках проведеного семінару директорами Другого та Третього Одеських місцевих Центрів з надання БВПД було ознайомлено усіх присутніх даного заходу щодо функціювання системи безоплатної вторинної правової допомоги та надані інформаційні матеріали стосовно юрисдикції центрів, видів правових послуг.

Держаних службовців було проінформовано про статистичні данні Центрів, наведенні перші успішні результати роботи з надання безоплатної вторинної правової допомоги та висвітлено інформацію про партнерські зв’язки з розміщення виїзних (мобільних) пунктів у м. Одеса.

DSC02045

Також у семінарі взяв участь голова Комінтернівської районної державної адміністрації Наталуха Д.А., який спільно зі слухачами активно обговорював питання об’єднання громад. Слухачі висловлювали побажання та озвучували загальні на сьогодні проблеми, щодо механізмів інвестиційного забезпечення розвитку інфраструктури району. Всі виступи доповідачів супроводжувалися жвавими дискусіями.

Усім присутнім державним службовцям, головам та секретарям селищних рад були вручені інформаційні буклети стосовно юрисдикції центрів, видів правових послуг та суб’єктів, що мають право на БВПД.