назад
16.02.16

Участь фахівців Охтирського місцевого центру у семінарі для військових

160216 31Начальник відділу інформаційної та матеріальної інфраструктури Алла Мірошниченко та головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Гула 16 лютого взяли участь у семінарі орієнтації на службу в Збройних Силах України, який проводився в Охтирському міськрайонному центрі зайнятості. 

Безробітні одержали інформацію щодо особливостей військової служби за контрактом, термінами проходження служби та умовами матеріального забезпечення військовослужбовців-контрактників, переліком пільг та змінами в законодавстві, що стосуються військовослужбовців та членів їх сімей. Вікторія Гула розповіла про пільги учасникам АТО. Особливу увагу вона звернула на питання соціального захисту військовослужбовців. «У багатьох з вас є невирішені питання юридичного характеру. Ми готові дати роз’яснення стосовно отримання земельних ділянок, пільг та соціальних послуг, проблем, пов’язаних з одержанням підтверджуючих документів, що стосуються військової служби, тощо», – зазначила Вікторія Гула, звертаючись до присутніх.

На цьому семінарі вона презентувала буклет, розроблений фахівцями Центру, «Покрокова схема отримання земельних ділянок учасниками АТО». У буклеті детально пояснена процедура і послідовність дій з коментарем та рекомендаціями до кожного кроку цього алгоритму.  Учасники семінару одержали відповіді на питання щодо харчування дітей пільгових категорій, пільгового проїзду, особливостей працевлаштування на державну службу.

160216 32

     Цього ж дня Вікторія Гула відповідно до плану роботи Центру провела інформаційно роз’яснювальну роботу серед студентів, які проходять практику в правоохоронних органах м. Охтирка. Тема виступу: «Роль адвоката в системі безоплатної вторинної правової допомоги в Україні».