назад

Участь керівництва Регіонального центру в юридичному форумі

На запрошення Відділення Асоціації правників України в Івано-Франківській області 10 червня керівництво Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової роботи взяло участь у юридичному форумі «Жінка-юрист в сучасному світі».

 

2

У сучасному світі мало кого здивує адвокат у витонченій сукні або суддя у традиційній мантії та з елегантним макіяжем. Жінки давно й успішно підкорюють найпрестижніші вершини юриспруденції.

Яка ж на сьогодні роль прекрасної статі в юридичному світі? Власне, про це йшла мова під час Юридичного форуму Відділення Асоціації правників України в Івано-Франківській області на тему «Жінка-юрист в сучасному світі».

3

В Івано-Франківську захід такого масштабну відбувається вперше, адже це професійний юридичний захід для жінок. «За даними єдиного реєстру адвокатів України на сьогоднішній день 36% адвокатів жінок присутні в реєстрі і 63 % ˗ мужчини. По нашому регіону ˗ майже наполовину», ˗ зазначила голова Ради адвокатів Івано-Франківської області Світлана Петрова.

4

На форумі працювало 4 секції, де розглядались питання жінок у владі, гендерні аспекти ефективного керівництва у структурі органів місцевого самоврядування, збалансування всіх життєво важливих сфер життя жінки судді, адвокатура в сучасних умовах сьогодення та як шлях до покликання, професійна реалізація вченої жінки-юристки.

В обговоренні взяли участь і керівництво Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області щодо ролі жінки-адвокатки в системі БПД. Вони наголосили щодо тісної співпраці між органами адвокатського самоврядування та системою безоплатної правової допомоги на Прикарпатті.

5

6