назад
20.01.17

Участь керівництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області у заходах до Дня Соборності України

DSC 0232 2

День Соборності України – свято, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році.

Ці історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної України та утвердження національної ідеї. День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави в  єдності українських земель.  Сучасні події  нагадують сьогоднішньому українському суспільству про його роль у формуванні якісної і вольової політичної еліти, здатної гідно відповідати на геополітичні виклики, які стоять перед сучасною Україною.DSC 0210

З нагоди відзначення Дня Соборності України  директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області  Олександр Черчатий взяв участь в урочистостях у м. Полтаві, де представники міської, обласної влади, духовенства, полтавці поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку.DSC 0286 2

Урочистості  продовжились проведенням мітингу біля меморіальної дошки Голові Директорії, Головному отаману військ УНР Симону Петлюрі та покладанням квітів до пам’ятника українському громадсько-політичному та державному діячеві, теоретику і організатору кооперативного руху, педагогу Борису Мартосу.

 У рамках відзначення Дня Соборності України, перший заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Микола Лахижа  взяв участь у відеоконференції «Виклики соборності України: 2017 рік».

Учасниками конференції стали науковці, представники органів влади та громадські активісти семи областей України ( Волинська,, Івано-Франківська, Закарпатська, Херсонська, Хмельницька, Чернігівська, Полтавська).

Предметом обговорення стали  внутрішні і зовнішні виклики соборності та унітарності України з аналізом регіональних аспектів і побудовою можливих сценаріїв розвитку подій.

         У виступі Миколи Лахижі йшлося про історичні передумови самостійності України, внутрішні та зовнішні загрози соборності. Наголошено на актуальності захисту прав громадян, розвитку громадянського суспільства та необхідності посилення зусиль для формування суспільних цінностей.