назад

Участь працівників Ковельського місцевого центру з надання БВПД у круглому столі щодо організації надання безоплатної правової допомоги на Волині

Kovel 20 120 квітня 2018 року в приміщенні Ковельського міського культурно-просвітницького центру відбулося засідання круглого столу, присвячене організації безоплатної правової допомоги на Волині.

У заході взяли участь працівники Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, громадські активісти, які займаються наданням безоплатної правової допомоги, та представники органів місцевого самоврядування.

Директор Ковельського місцевого центру з надання БВПД Василь Ковальчук розповів про діяльність очолюваного ним Центру, окреслив пріоритетні напрямки роботи системи безоплатної правової допомоги на 2018 рік та наголосив на типових проблемах, з якими звертаються громадяни для отримання правової допомоги.

Kovel 20 3

Василь Ковальчук акцентував увагу присутніх на загальнонаціональному правопросвітницькому проекті «Я МАЮ ПРАВО!», який активно реалізовується місцевим центром та підпорядкованими бюро правової допомоги, завданням якого є підвищення рівня правової обізнаності українців щодо своїх прав у різних сферах життя, правової свідомості громадян та спроможності доступно і якісно захищати свої права.

Голова Громадської організації «Центр зростання громад» Надія Клімук поінформувала про реалізацію пілотного проекту «Підвищення доступу до правосуддя вразливих верств населення у громадах Волинської, Харківської та Херсонської областей». Мета проекту – підвищити доступ до правосуддя вказаних верств населення шляхом налагодження ефективної комунікації між надавачами безоплатної правової допомоги в громадах та судами, проведення моніторингу діяльності системи надання безоплатної правової допомоги у Волинській, Харківській та Херсонській областях.

Наприкінці зустрічі усім присутнім були роздані інформаційні брошури на правову тематику та буклети із циклу «Я МАЮ ПРАВО!».

Kovel 20 2

Довідково:

Ковельський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. С. Бандери, 5, тел.: (03352) 3-30-63.