назад
13.11.18

Участь у круглому столі з питань протидії торгівлі людьми у Черкаській області

круглий стіл13 листопада 2018 року у приміщенні Черкаської обласної адміністрації за участі заступника Міністра соціальної політики України Наталії Федорович відбулося засідання круглого столу з питань розбудови національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Черкаській області. У заході, проведеному в рамках дводенного міжвідомчого моніторингового візиту до Черкаської області, взяла участь заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області Тетяна Ломіногіна.

Під час круглого столу обговорено питання необхідності та актуальності проведення моніторингу діяльності органів виконавчої влади у сфері протидії торгівлі людьми та взаємодії суб’єктів у подоланні цієї проблеми, а також впровадження механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми у Черкаській області. Обговорено проведену роботу щодо встановлення статусу особи, що постраждала від торгівлі людьми.

Після обговорення актуальних питань засідання круглого столу відбулося в режимі селекторного зв’язку з питань запобігання та протидії домашньому насильству та жорстокому поводженню з дітьми з оперативним реагуванням на факти скоєння насильства.

У рамках візиту заступником Міністра соціальної політики України заплановано візит до закладу надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми.