назад

Участь у навчально-методичному семінарі прокуратури області на тему «Особливості захисту прав дітей шляхом вступу у справи, порушені за позовами інших осіб»

0IMG 221929 вересня 2015 р. заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Бандура  взяла участь в  навчально-методичному семінарі прокуратури області на тему «Особливості захисту прав дітей шляхом вступу у справи, порушені за позовами інших осіб». На семінар запрошувались прокурори районів, міста Тернополя а також оперативні працівники, відповідальні за даний напрям роботи.

Світлана Бандура ознайомила присутніх  із  завданнями  Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги  у Тернопільській області, підставами і порядком  надання безоплатної правової допомоги та державними гарантіями щодо надання такої допомоги, суб’єктами надання безоплатної правової допомоги, зокрема, дітей із малозабезпечених сімей,  дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, безпритульних  дітей, дітей, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім’ї. 

В ході семінару  прийнято рішення щодо активізації інформування  неповнолітніх осіб або їх законних представників про можливість отримання безоплатної правової допомоги відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу”.