назад

Участь у навчально-практичному семінарі щодо удосконалення навиків з тактики розшуку злочинців та безвісти зниклих громадян

126 січня 2018 року в Головному управлінні Національної поліції головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД Роман Харук взяв участь у навчально-практичному семінарі з оперативними працівниками секторів карного розшуку відділів (відділень) поліції, які згідно функціональних обов’язків відповідають за вказаний напрямок роботи для удосконалення практичних навиків з тактики розшуку злочинців та безвісти зниклих громадян та ідентифікації осіб невпізнаних трупів. 

Зустіріч була організована працівниками сектору розшуку злочинців та безвісти зниклих громадян Управління карного розшуку ГУНП в Івано-Франківській області підполковником поліції Тетяною Ган та майором поліції Світланою Маківничук.

З метою підвищення ефективності використання взаємного обміну передовим досвідом на семінар були запрошені головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Роман Харук та головний спеціаліст відділу уповноважених Голови Національної поліції  України з питань дотримання прав людини в поліцейській діяльності Кристина Овсепян.

Представник Регіонального центру з надання БВПД наголосив на важливості дотримання конституційно закріпленого права на захист та недопущенні порушення норм Кримінального процесуального кодексу України при проведенні затримання у кримінальному процесі.

2На навчально-практичний семінар були також запрошені керівник обласного бюро судово-медичної експертизи Ігор Іваськевич та його заступник Ігор Горичок, які довели до працівників порядок заходів, що вживаються при виявленні невпізнаного трупа направлених на його ідентифікацію, а також обговорено питання методу та дії при першочерговому огляді місця події, виявлення невстановлених осіб та на інші особливості, які є важливими і необхідними у проведенні заходів з ідентифікації невпізнаного трупа. 

На семінар запросили і представника військової служби правопорядку, з яким  обговорили алгоритм дій при розшуку та затриманні, осіб оголошених у розшук за військові злочини та повідомлення центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Зустріч проведено у формі діалогу, працівники карного розшуку мали можливість задати питання та отримати відповіді на проблемні питання, з якими стикаються в практичній роботі.

Завершальним був виступ начальника сектору міжнародного співробітництва ГУНП в Івано-Франківській області, майора поліції Василя Гавриша щодо порядку дій проведення міжнародного розшуку осіб та подальшої їх екстрадиції на Україну.


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)