назад
20.01.17

Участь у прес-коференції

19 січня 2017 року начальником відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД у Черкаській області Тетяною Ломіногіною взято участь у прес-конференції на тему: «Підсумки роботи Головного територіального управління юстиції у Черкаській області у 2016 році», яка відбулася у приміщенні малої сесійної зали Будинку Рад.

preskonf170119

Також у прес-конференції взяли участь в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Олександр Свіренюк, перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Євген Спєваков, заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації – начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Нона Корж, заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби – начальник Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Ярослав Фатенко, кореспонденти місцевих друкованих засобів масової інформації та телебачення.

В ході заходу, висвітлено основні аспекти реалізації реформ, запроваджених Міністерством юстиції України.

Учасники заходу мали змогу ознайомитись з реформами щодо реєстрації у сфері нерухомості та бізнесу; запровадження он-лайн сервісів Міністерства юстиції України; налагодження роботи системи електронних торгів (СЕТАМ), порядку реалізації арештованого майна за принципом аукціону; змін у пенітенціарній системі та запровадження судової реформи в Україні.

Увагу присутніх звернуто на основні засади функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні, діяльності Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД, розвитку та досягнень. Поінформовано про зміни у чинному законодавстві в частині розширення категорій осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, змін у підходах до визначення рівня малозабезпеченості, що є критерієм для отримання безоплатної вторинної правової допомоги, висвітлено статистичні показники.

В ході прес-конференції присутнім було продемонстровано електронні презентації щодо підсумків роботи Міністерства юстиції України, Головного територіального управління юстиції у Черкаській області у 2016 році, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області.