назад

Участь у прес-конференції з представлення результатів проведеного опитування у сфері безпеки

IMG 915902 листопада 2017 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Ростислав Руденко взяв участь у прес-конференції з представлення результатів проведеного опитування у сфері безпеки.

Захід пройшов у місті Луцьку, в приміщенні готелю «Україна» та був організований Громадською організацією «Центр зростання громад» у рамках проекту «Впровадження паспорту безпеки міста Луцьк як ефективного способу запобігання злочинності» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Під час прес-конференції були окреслені конкретні небезпеки в різних житлових районах, які попередньо визначили самі мешканці міста Луцька, після чого сформовано паспорти безпеки окремих ділянок патрулювання, котрі мають надати можливість патрульним та дільничним офіцерам поліції ефективніше виконувати свої професійні обов’язки.

IMG 9159

Як результат проведеної роботи, було презентовано розроблену брошуру, в якій окреслено основні небезпеки для громадян на вулицях міста Луцька та подані рекомендації щодо підвищення ефективності діяльності поліції у сфері забезпечення безпеки місцевої громади, а також окремі поради для врахування у діяльності Луцької міської ради.

Директор Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області акцентував увагу присутніх на тому, що питаннями безпеки повинні цікавитися не лише громадські організації та органи поліції, а в першу чергу – представники місцевої влади. Ростислав Руденко запропонував ініціювати створення відповідної служби, яка зможе приймати звернення громадян та належним чином організовувати оперативне реагування відповідними силовими структурами чи службою рятувальників. Ефективне функціонування такої служби, як зауважив директор Центру, сприятиме відновленню довіри населення до влади і правоохоронців.

IMG 9158

Учасники заходу схвально сприйняли такі пропозиції та дійшли висновку, що потрібно об’єднувати зусилля задля подальшої реалізації поставлених цілей.

Довідково:
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96.