назад
16.06.17

Участь у семінарі для юрисконсультів

14 червня 2017 року відбувся семінар для начальників юридичних відділів райдержадміністрацій Черкаської області, юрисконсультів структурних підрозділів Черкаської облдержадміністрації, виконавчих комітетів міських рад. Семінар організовано Головним територіальним управлінням юстиції у Черкаській області та проведено на базі Федерації профспілок Черкаської області. Систему БВПД області представила начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Тетяна Ломіногіна.

Увагу присутніх звернуто на основні засади функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні, діяльності Регіонального, місцевих центрів з надання БВПД, Бюро правової допомоги, розвитку та досягнень, співпраці з адвокатами тощо. Поінформовано про зміни у чинному законодавстві в частині розширення категорій осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, змін у підходах до визначення рівня малозабезпеченості, що є критерієм для отримання безоплатної вторинної правової допомоги, висвітлено статистичні показники.

Цей захід – це ще один крок з метою налагодження співпраці та взаємодії, зокрема з питань надання громадянам первинної правової допомоги та забезпечення доступу громадян до послуг, що надаються в рамках такої правової допомоги.