назад
18.12.17

Участь у семінарі на тему: «Зміцнення системи надання безоплатної вторинної правової допомоги в Україні»

    14.12.2017 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області Кіккас В.Е. взяв участь у семінарі на тему: «Зміцнення системи надання безоплатної вторинної правової допомоги в Україні». У заході взяли участь також фахівці системи БПД в Україні із Координаційного центру та регіональних центрів з надання БВПД, Національної асоціації адвокатів України, Бюро правової допомоги Асоціації адвокатів м. Брюссель, Представництва УВКБ ООН в Україні.
    Захід був організований Представництвом Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (далі – УВКБ ООН) спільно з Бюро правової допомоги Асоціації адвокатів м. Брюссель та Координаційним центром з надання правової допомоги.

    Під час семінару бельгійські колеги ділилися досвідом та розповідали про функціонування системи правової допомоги в Бельгії: основні та ключові історичні поступи в становленні такої системи, її організація та структура, досягнення та виклики.

    Адвокат, колишній Президент Бюро правової допомоги Асоціації адвокатів м. Брюссель Габі-Онж Міндана розповів українським колегам про контроль якості та перевірку критеріїв для надання правової допомоги в Бельгії, систему навчання адвокатів, які її надають.
    Про систему БПД в Україні бельгійським колегам розповідали Мирослав Лаврінок, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях Анатолій Бородавка та директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях Павло Наливайко.

 

    Адвокат, Віце-президент Президент Бюро правової допомоги Асоціації адвокатів м. Брюссель Сидрік Діонсо Діябанза розповів учасникам семінару про законодавство з питань міжнародного захисту та міграції у Бельгії (правові аспекти, доступ в транзитні зони міжнародних аеропортів та роботу із особами без документів).
Окрім цього, українські та бельгійські колеги обговорювали виклики у наданні БПД в своїх країнах та обмінятися досвідом щодо їх подолання.