назад

Участь у тренінгу щодо досвіду та практик примусового виконання рішень

1Заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук 17 липня взяв участь в тренінгу щодо сучасного досвіду та кращих практик примусового виконання рішень, який проводився для державних та приватних виконавців, адвокатів, науковців.

Метою проведення тренінгу на тему «Примусове виконання рішень: сучасний досвід і кращі практики»є підвищення обізнаності учасників заходу про зміни в законодавстві про виконання рішень та надання учасникам практичних порад від провідних вітчизняних експертів щодо ефективної організації примусового виконання рішень.

2

Захід організований управлінням державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківської області у співпраці з організацією «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів та Інститутом права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України.

3

Завідувач навчально-методичного кабінету підвищення кваліфікації Інституту права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України, адвокат Олександр Кузь провів для присутніх огляд законодавства, що регулює порядок здійснення виконавчого провадження та поінформував учасників тренінгу про практичні аспекти відкриття виконавчого провадження, стягнення виконавчого збору, витрат виконавчого провадження. Доповідачем надано фахові поради щодо отримання інформації про боржника, виявлення активів боржника та його дебіторської заборгованості, розшуку боржника та майна боржника. Окрему увагу було приділено ускладненням у виконавчому провадженні: роз’яснення рішень, виконавчих документів, що підлягають примусовому виконанню, відкладення проведення виконавчих дій, відстрочка, розстрочка, встановлення чи зміна способу і порядку виконання рішення, зупинення вчинення виконавчих дій.

4

Заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук в обговоренні наголосив про роботу місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги щодо стягнень аліментів на утримання дітей. «За 2018 рік року Коломийським місцевим центром з надання БВПД прийнято 78 звернень щодо стягнення аліментів на утримання дітей, з них 51 консультації та 27 прийнято звернень на БВПД; Калуським місцевим центром – видано 14 доручень адвокатам щодо написання позовної заяви про стягнення аліментів та представництва інтересів в суді; представниками відділу представництва Івано-Франківського місцевого центру ̶ надано безоплатну вторинну правову допомогу по 13-ох дорученнях адвокатів щодо стягнення аліментів, серед яких: стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини; щодо зміни розміру аліментів на утримання неповнолітньої дитини; щодо стягнення пені та заборгованості по сплаті аліментів на утримання неповнолітньої дитини; стягнення додаткових витрат на утримання неповнолітньої дитини; стягнення аліментів на утримання дружини до досягнення дитиною 3-ох річного віку», ̶ зауважив він.

5

Заступник начальника управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Романа Бунчак розповіла присутнім про практичні аспекти звернення стягнення на майно (кошти) боржника, оцінки майна боржника.

6

Серед учасників тренінгу розповсюджено інформаційні буклети в рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

7


 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України