назад

Участь у тренінгу з прав уразливих груп населення

{module 22.03.18_Vraz}

Виконуючий обов’язки директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області Віктор Сандул взяв участь у тренінгу «Дотримання прав вразливих груп населення в правоохоронній діяльності».

Захід відбувся в рамках проекту «Міжрегіональний пілотний практикум для активістів та НУО Одеської і Миколаївської областей по забезпеченню громадського контролю за дотриманням органами СБУ, поліції та пенітенціарної системи прав і свобод уразливих груп населення» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Даний проект реалізується з метою сприяння розвитку громадянської активності шляхом підвищення рівня обізнаності активістів неурядових організацій, а також представників СБУ, поліції, міграційної служби, пенітенціарної служби у питаннях прав і свобод уразливих груп населення – колишніх в’язнів, етнічних меншин, ЛГБТ, жінок та інших.фото 3

Відкрили тренінг та виступили з вітальним словом керівник проекту Пахомов В. А. та тренер Добридник Т. В. Про роботу системи безоплатної правової допомоги та про особливості організації захисту прав вразливих груп населення присутнім розповів Сандул В. М.

Також у тренінгу взяли участь фахівці у сфері права: представник Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини Перебийніс С. В. та представник Управління забезпечення прав людини в НПУ Семикіна М. М.фото 4

Під час заходу розглядались норми законодавчого врегулювання. Зокрема, було чітко визначено які громадяни відносяться до вразливих груп населення, а також як здійснюється парламентський контроль за діяльністю правоохоронних органів. Був визначений порядок звернення до Уповноваженого ВРУ з прав людини. Фахівці у сфері права розглянули питання дотримання прав людини в правоохоронній діяльності.

У ході тренінгу окрема увага приділялась формуванню культури поваги до різноманітності і дотримання принципу недискримінації у щоденній роботі правоохоронної системи.

Усі присутні отримали буклети, розроблені Регіональним центром «До відома мешканців Миколаївської області».

Нагадуємо, що в разі потреби, за правовою допомогою можна звернутись до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області за адресою: м. Миколаїв, вул. Нікольська, 46, тел.: (0512) 37-50-43 або зателефонувати на цілодобову гарячу лінію: 0 (800) 213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України).