назад
01.04.16

Участь у відкритті пункту Європейської інформації

krem300320161

30 березня 2016 року у місті Кременчуці, в приміщенні відділу технічної літератури Центральної міської бібліотеки ім. М. Горького, відбулась презентація Пункту європейської інформації.

         Наприкінці минулого року Українська бібліотечна асоціація оголосила конкурс для бібліотек на участь у проекті «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки програми Європейського Союзу «Еразмус+ (Жан Моне)». В числі переможців  конкурсу – Кременчуцька міська бібліотека, яка отримала унікальну можливість брати участь у реалізації просвітницьких, інформаційних, навчальних, промоційних заходів, спрямованих на популяризацію європейських цінностей. 

Пункт створено з метою підвищення рівня обізнаності громади міста, зокрема студентської та учнівської молоді, підлітків з малозабезпечених родин, сімей воїнів АТО, тимчасово непрацюючих громадян з різними аспектами життя європейців.krem30032016

         Під час проведення заходу начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання БППД Світлана Терещенко поінформувала присутніх про сучасні тенденції та вимоги до надання безоплатної правової допомоги в контексті євроінтеграційних прагнень України, співпрацю Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги з бібліотеками області.