назад
23.05.18

Участь у заходах з нагоди річниці перепоховання Тараса Шевченка

zolkaniv  222 травня – важлива дата для кожного українця. Делегації з різних куточків України збираються у місті Каневі з нагоди річниці від дня перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі.

Так і цього року з нагоди 157-ї річниці урочистості розпочалися з молебну і запалення свічок в Успенському соборі Канева, де відспівували великого Кобзаря, після чого відбулася піша хода від Успенського собору до Чернечої гори, де знаходиться могила і музей Тараса Шевченка.

Учасники урочистої ходи поклали квіти до пам’ятника Івана Підкови, після чого відбулась урочиста церемонія покладання квітів на могилу Тараса Шевченка за участю посадових осіб та делегацій.

 

До заходів долучилися і працівники Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Канівського бюро правової допомоги (далі – БПД).

Фахівці БПД провели публічну акцію – інформаційний флеш-моб під час якої жителів та гостей м. Канева проінформовано про систему безоплатної правової допомоги в Україні, яка забезпечує людям рівний доступ до правосуддя та сприяє утвердженню верховенства права, довели до відома інформацію про правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!».

zolkaniv 1

Всі бажаючі мали змогу отримати безоплатну правову допомогу (консультації, роз’яснення тощо) та тематичні буклети з соціально-правових питань: «Безоплатна правова допомога в Україні», «Твої права – твій захист: правові орієнтири для кожної людини», «Умови призначення і виплати допомоги при народженні дитини», «Поновлення на роботі незаконно звільненого працівника», «Стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати», «Безоплатна передача земельної ділянки громадянам із земель державної і комунальної власності» та інше.