назад
02.04.18

Участь у засіданні Координаційної ради з питань запобігання насильству в сім’ї, гендерної рівності та протидії торгівлі людьми

4 (5)29 березня 2018 року в Дніпровській райдержадміністрації відбулось засідання Київської міської координаційної ради з питань запобігання насильству в сім’ї, гендерної рівності та протидії торгівлі людьми. Участь у засіданні взяли директор Першого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Леся Бурчак, начальники районних відділів (управлінь) у справах сім’ї, молоді та спорту, Служби у справах дітей Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, представники районних управлінь освіти, Управління патрульної поліції в місті Києві та громадських організацій.

У своїй доповіді Леся Бурчак проінформувала присутніх про захист прав жертв домашнього насильства в Україні у світлі змін у національному законодавстві, про забезпечення місцевими центрами доступу до вторинної правової допомоги осіб постраждалих від насильства, а також взяла участь в обговоренні проблемних питань з практичної реалізації положень Закону України від 7 грудня 2017 року №2229-VІІІ «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Зокрема, говорили про складення термінового припису патрульною поліцією, відповідальність кривдника перед законом та про права жертви на тимчасовий притулок.

Крім цього на засіданні підбивали підсумки реалізації у місті Києві в 2017 році Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека. Актуальні питання і пріоритети діяльності з впровадження гендерної рівності» та загальнонаціонального правопросвітницікого проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

Результатом засідання Координаційної ради стала низка напрацьованих пропозицій та протокольних доручень щодо продовження співпраці з центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги та громадськими організаціями у сфері протидії торгівлі людьми, запобігання насильству в сім’ї та надання правової допомоги особам, які постраждали від зазначених проявів.

7 (1)93 (5)

Нагадуємо про те, що отримати консультацію або допомогу з будь-якого цивільного або адміністративного питання, а також звернутися по представництво у суді можна по буднях з 9:00 до 18:00 без обідньої перерви в одному з чотирьох київських місцевих центрів:

Перший київський місцевий центр

Адреса: бул. Верховної Ради, 33/1 
Телефон: 292-53-65 
Електронна адреса:    
  kyiv1.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Другий київський місцевий центр

Адреса: вул. Ділова (Димитрова), 14Б 
Телефон: 287-44-27 
Електронна адреса:    
  kyiv2.kyiv@legalaid.kiev.ua

       

Третій київський місцевий центр

Адреса: вул. Сімферопольська, 5/1 
Телефон: 566-01-19 
Електронна адреса:    
  kyiv3.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Четвертий київський місцевий центр

Адреса: вул. Кривоноса, 2А, 9 поверх, каб. 900 
Телефон: 593-97-60 
Електронна адреса:    
  kyiv4.kyiv@legalaid.kiev.ua

За єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0 (800) 213 103 завжди можна отримати інформацію щодо того, хто має право на безоплатну правову допомогу, можливості та порядку її отримання, актуальні адреси центрів та бюро правової допомоги по всій Україні або з інших питань функціонування системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).