назад
08.07.16

Участь у засіданні Полтавської обласної МКМР

2233

8 липня 2016 року перший заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області Микола Лахижа взяв участь у робочій нараді обласної Координаційної ради з реалізації в Полтавській області Проекту Європейського Союзу «Полтавська область для внутрішньо переміщених осіб».

Проект реалізується в області протягом 18 місяців з бюджетом понад 1 154 тис. євро від ЄС та співфінансування за рахунок місцевих бюджетів. Обговорено питання виконання проекту за такими основними напрямами, як забезпечення переселенців тимчасовим житлом, підвищення рівня їх зайнятості за рахунок громадських робіт, пошуку роботи за спеціальністю, підготовки та впровадження бізнес – проектів, надання переселенцям адміністративних та соціальних послуг тощо.

Прийнято рекомендації щодо завершення першої частини проекту та підготовки заявки щодо продовження роботи за основними напрямами реалізації проекту ЄС.

Робота з переселенцями є одним з пріоритетів в діяльності органів влади України та важливим напрямом роботи Регіонального і місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Ця робота має значно посилитися після відкриття в районах області Бюро правової допомоги. На даний час важливе значення має поглиблення співпраці з організаціями, які працюють з внутрішньо переміщеними особами.