назад

12631368 446109615580000 7756460830969287148 n04 лютого 2016 року представники Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідали Чортківський гуманітарно–педагогічний коледж імені Олександра Барвінського. Заступник директора Чортківського місцевого центру з надання БВПД Ольга Галанчак разом із начальником відділу інформаційної та матеріальної інфраструктури Галиною Концоградою взяли участь у ілюстрованій лекції, приуроченій до 160 річниці від дня народження Антона Горбачевського – одного з перших українських правників та правозахисників у Галичині. Захід проведено за ініціативи  голови Чортківської громадської організації «Гельсінська ініціатива – ХХІ» Олександра Степаненко.

“Надання безоплатної правової допомоги – соціальна програма уряду України, що гарантує людям ефективний захист їхніх прав. За визначенням міжнародних експертів створення системи безоплатної правової допомоги – є однією з найбільш видимих і успішних реформ у сфері юстиції” – наголосила під час виступу Ольга Галанчак.

У ході зустрічі піднімалося питання щодо представлення в разі необхідності інтересів дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, що навчаються у коледжі.  Також повідомлено про те, що у місцевому центрі можна отримати не лише роз’яснення щодо обсягу прав та соціальних гарантій дітей, які потрапили в складні життєві обставини, але й оформити звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги та отримати адвоката, послуги якого оплатить держава. Роз’яснено, яким чином можна скористатись послугами безкоштовного адвоката та те, що допомога полягає у складанні процесуальних документів, представництва в суді за цивільними і адміністративними справами.