назад

Участь в роботі круглого столу

2016 02 17 Seminar016 лютого 2016 року в приміщенні Чернівецької ОДА відбулось засідання круглого столу із обговорення проблем та перспектив розвитку об’єднаних територіальних громад, організованого Чернівецьким регіональним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації та Чернівецьким регіональним офісом з питань впровадження реформ у сфері місцевого самоврядування, децентралізації повноважень органів виконавчої влади. Учасниками засідання круглого столу стали голови об’єднаних територіальних громад, новообрані сільські голови, представники Чернівецької ОДА та облради, державних установ та організацій.

2016 02 17 Seminar01В роботі круглого столу взяв участь директор Регіонального центру з надання БВПД у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну. Під час обговорення проблемних питань щодо надання мешканцям адміністративних послуг в об’єднаних громадах в своєму виступі Аркадій Мунтяну наголосив на ті можливості, які сьогодні забезпечує громадянам система безоплатної правової допомоги в частині захисту їх прав та представництва інтересів в різних установах. Було також зауважено, що система безоплатної правової допомоги зазнає постійних змін, спрямованих на її вдосконалення та забезпечення більш широкого доступу громадян до отримання правової допомоги. Директор Центру повідомив учасникам круглого столу про нові можливості для жителів краю, які відкриють консультаційні бюро, що мають утворитись в кожному райцентрі області з 1 липня поточного року.

Головам об’єднаних громад також було запропоновано долучитись до співпраці з регіональним та місцевими центрами Чернівецької області з метою кращого забезпечення правовою допомогою членів їх громад.