назад

Учні Глибоцького професійного ліцею дізнались про свої права

50-104 грудня 2017 року з нагоди Всеукраїнського тижня права начальником Глибоцького бюро правової допомоги Яніною Богдан за участі фахівців Служби у справах дітей Глибоцького району було проведено лекцію для учнів Глибоцького професійного ліцею на тему «Права людини»

«Всі діти, які живуть на території України, мають рівні права і свободи. Незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних або інших переконань, національного, етнічного або соціального походження, майнового стану та стану здоров’я», – розповіла учням фахівець системи безоплатної правової допомоги.

Під час уроку Яніна Богдан розкрила зміст понять «дитина», «дитинство», «охорона дитинства» та «права дитини». Крім того, ознайомила учнів з основними правами дитини, найважливішими з яких є: право на життя; право на ім’я та набуття громадянства; право на збереження своєї індивідуальності; право висловлювати свої погляди і думки з усіх питань; право одержувати і передавати інформацію; на свободу думки, совісті й релігії; на свободу об’єднань; на особисте і сімейне життя; недоторканість житла; таємницю кореспонденції; на захист від посягання на особисте життя, честь і гідність. Також неповнолітні мають право на повноцінне і достойне життя, на піклування, користування благами соціального забезпечення, освіту, відпочинок, дозвілля, на рівень життя, необхідний для фізичного, розумового, духовного, морального і соціального розвитку дитини.

50-2

Фахівець системи безоплатної правової допомоги наголосила, що держава гарантує всім дітям рівний доступ до безоплатної правової допомоги, необхідної для забезпечення захисту їхніх прав на підставах та в порядку, встановленому законом.

По завершенню учням роздали інформаційні буклети.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Глибоцького бюро правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, Глибоцький район, смт.Глибока, вул. Борцям за волю України, 2а. Телефон: (0 3734) 2-41-40.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).