назад
21.05.18

Учнівській молоді про безпеку та відповідальність

18052018lekciygorichniplavni3

15 травня 2018 року начальник відділу Горішньоплавнівське бюро правової допомоги Сергій Тараненко провів правовий урок на тему: «Права, обов’язки та відповідальність неповнолітніх» для учнів 6-х класів ЗОШ № 4 у м. Горішні Плавні.

«Привернути увагу молоді до питань безпеки, застерегти їх від вчинення протиправних діянь — основна меті нашої зустрічі»,- зазначив Сергій Тараненко.

Під час літніх канікул діти здебільшого перебувають без нагляду дорослих набагато більше часу, ніж під час навчання, тому є досить уразливою групою населення, яка стає жертвою правопорушень та нещасних випадків. Тож, аби вберегти учнів від можливої небезпечи під час відпочинку Сергій Тараненко нагадав учням правила пожежної безпеки, безпеки на дорозі, правила поведінки під час відпочинку у лісах, купання у водоймах тощо. Також обговорили з учнями і яким саме чином викликати потрібну службу порятунку/допомоги.18052018lekciygorichniplavni2

Проте, основну увагу фахівець бюро правової допомоги приділив відповідальності, яка настає за порушення законодавства. У рамках уроку були розглянуті такі види юридичної відповідальності як адміністративна, цивільна, кримінальна. Дітям в доступній формі роз’яснили відмінності, вік та підстави настання кожного виду відповідальності. Також серед дітей проведена роз’яснювальна робота щодо відповідальності за вчинення особливо тяжких та тяжких кримінальних правопорушень. Задля закріплення отриманої інформації, дітям запропоновали розв’язання задач з правознавства.

Нагадуємо, що Горішньоплавнівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м.Горішні Плавні, вул.Героїв Дніпра ,40; тел.: (05348) 6-15-10. Прийом громадян щоденно з 09.00-18.00 без перерви. Субота, неділя — вихідний.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.