назад
16.10.18

Учнівській молоді – про професію юриста

10.10.2018 gorishniskola2

10 жовтня 2018 року головний спеціаліст Горішноплавнівського бюро правової допомоги Максим Богодист спільно з прокурором Горішньоплавнівського відділу Кременчуцької місцевої прокуратури взяли участь у семінарі 11-А класу в загальноосвітній школі №6 на тему: «Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх».

         На початку заходу учнів ознайомили з професією юриста, спектром юридичних професій, а також вимогам до професійної діяльності.

Максим Богодист зосередив увагу учнів, що для українського суспільства професія юриста дуже важлива, адже саме зараз, коли відбувається процес розвитку правової держави в Україні, насамперед на правознавче співтовариство покладаються надії і завдання затвердження принципу верховенства права, вдосконалення українського законодавства, посилення правових гарантій захисту різних верст населення і підвищення правосвідомості та правової культури українців.10.10.2018 gorishniskola
         Основну увагу доповідачі приділили питанню відповідальності неповнолітніх осіб, у разі вживання алкогольних напоїв, тютюнопаління у заборонених місцях. Дані протиправні діяння передбачені у статтях 1751 та 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Окрім цього вказали про відповідальність батьків, які понесуть покарання за дітей, яким не виповнилось 16 років (за ст. 184 КУпАП).
         Також звернули увагу учнів на кримінальну відповідальність, а саме на наслідки вживання, зберігання, придбання, продаж та інші активні дії пов’язані з наркотичними засобами. Дані протиправні діяння є кримінально-караними та кваліфікуються за статтями 307, 309 та 316 Кримінального кодексу України. Юристи наведели практичні випадки відповідальності за вказані діяння.

         Активне обговорення зазначених тем у форматі питання/відповідь підтверджує актуальність обраної та необхідність проведення правової роботи серед учнівської молоді з метою убезпечення їх від протиправних діянь.

Нагадуємо, що відділ Горішньоплавнівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Горішні Плавні, вул. Героїв Дніпра,40; тел.: (05348)6-15-10.

        Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.