назад
21.03.18

Учням Скадовська розповіли про електронні сервіси Міністерства юстиції України

1Про сервіси Міністерства юстиції України та про можливість користування Кабінетом електронних сервісів Мін’юсту через мережу інтернет системи БПД розповіли учням 10 класу СНВК «Академічна гімназія» заступник начальника Скадовського бюро правової допомоги Інна Шара та головний спеціаліст Скадовського районного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Херсонській області Тетяна Лущай.

2

В ході інформативної зустрічі гімназисти дізнались про перелік послуг, які можливо отримати через кабінет. Серед них: отримання документів із державних реєстрів Міністерства юстиції України в режимі on-line; проведення реєстраційних дій у державних реєстрах України в електронному вигляді; пошук інформації у державних реєстрах України; користування електронними системами звітності для тих осіб, які здійснюють спеціалізовану професійну діяльність; посилання на різні інформаційні джерела; пошук законодавчих документів, шаблонів (зразків) документів; участь в електронних торгах арештованим майном тощо.

3

Зручність користування таким ресурсом полягає в оперативному отриманні як платних, так і безоплатних послуг, не виходячи з кабінету для працюючих чи з будинку для звичайних користувачів (за отримання відповідної інформації, відомостей чи документа деякі ресурси передбачають оплату).
Діти виявили неабияку зацікавленість.

4

Крім того, фахівець відділу ДРАЦС розповіла про порядок державної реєстрації зміни прізвища, власного імені та по-батькові громадян України.

По завершенні заходу всі бажаючі отримали інформаційні матеріали відповідної тематики та буклети з візитівками Скадовського бюро правової допомоги та Голопристанського місцевого центру з надання БВПД.

Покрокова інструкція щодо доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України

Фахівці Скадовського бюро правової допомоги презентують розроблену нещодавно покрокову інструкцію щодо доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України:

5

6

Крім того, наші скадовські колеги підготували методичні рекомендації для органів місцевого самоврядування та органів державної влади щодо організації надання безоплатної первинної правової допомоги  та перенаправлення клієнтів до бюро правової допомоги:

7