назад
11.12.15

Учням-випускникам про систему безоплатної правової допомоги

IMG 0696

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права працівники Кременчуцького місцевого центру долучились до проведення уроків з правознавства.

10 грудня учням 10 та 11 класу загальноосвітньої школи №8 м.Кременчука проведено лекцію на тему «Реалізація права на безоплатну правову допомогу».

Начальник відділу взаємодії  з суб’єктами надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Терещенко розповіла учням про розвиток системи безоплатної правової допомоги, діяльність Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Особливу увагу учнів звернула на основні види – первинну та вторинну безоплатну правову допомоги та суб’єктів її надання відповідно до Закону України ”Про безоплатну правову допомогу”, категорії осіб, які мають право на допомогу,  діяльність адвокатів системи безоплатної вторинної правової допомоги.

Під час заходу учні з цікавістю слухали подану інформацію та ставили питання  щодо порядку подання звернень з надання вторинної правової допомоги та механізми отримання правових послуг. Також майбутніх випускників цікавили  перспективи професії юриста.