назад

17888736 1339604816085103 306955093 n

З метою удосконалення співпраці з адвокатами та поширення  практики вирішення проблемних питань, які виникають при наданні безоплатної вторинної правової допомоги, фахівець Кременецького місцевого центру з надання БВПД Наталія Бобрик провела семінар по обміну досвідом  з адвокатами Кременецького і Лановецького районів.

Семінар відбувся в приміщенні Кременецького місцевого центру. У ході семінару начальник відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Наталія Бобрик наголосила, що наказом Мін’юсту від 13 лютого 2017 року № 357/5 «Про внесення змін до форми акта надання безоплатної вторинної правової допомоги та додатків до нього» затверджено нову редакцію форми акта надання безоплатної вторинної правової допомоги та додатків до нього. Окрім того, працівник центру роз’яснила основні пункти розрахунків розміру винагороди адвокатів за надання безоплатної вторинної правової допомоги по кожній стадії кримінального провадження, цивільного та адміністративного судочинства, строки подання актів надання БВПД.

Представник місцевого центру провела аналіз по виданих дорученнях та прийнятих актах надання БВПД і звернула увагу на кількість доручень, які можуть бути одночасно на виконанні в одного адвоката.

Разом із адвокатами здійснили обмін досвідом щодо вирішення питань в судовому порядку. Так, Наталія Бобрик  озвучила  декілька прикладів успішних справ за участю адвокатів, які співпрацюють із місцевим центром. У ході зустрічі виявили, що основна кількість справ стосується  сімейних  спорів.

«Важливо і необхідно продовжувати подальшу співпрацю між Кременецьким місцевим центром та адвокатами, які працюють в системі  безоплатної вторинної правової допомоги, адже правозахисник – саме та людина, яка стоїть на варті захисту прав та інтересів громадянина, котрий потребує правової допомоги». – підсумувала Наталія Бобрик.

Додатково інформуємо, що отримати правову допомогу жителі Збаразького, Зборівського, Лановецького, Кременецького та Шумського районів можуть, зателефонувавши до Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за номером: (03546) 2-52-33, або за допомогою скайп-зв’язку: kremeneckiy_mc. Місцевий центр розташований за адресою: м. Кременець, вул. Шевченка, 59А.

За єдиним номером системи безоплатної правової допомоги в Україні 0 800 213 103 можна уточнити контакти центрів та бюро по всій території держави. А також дізнатися про те, які є види безоплатної правової допомоги, гарантованої державою, та як її можна отримати.