назад
26.10.18

Угода про співпрацю та взаємодію між Регіональними центрами з надання БВПД у Сумській, Полтавській та Херсонській областях

SuR 181026 01Діяльність центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що розташовані на всій території України, спрямована на захист прав громадян, надання юридичних консультацій та роз’яснень, а також забезпечення рівного доступу до правосуддя. З метою консолідації зусиль у розвитку правового захисту населення 24 жовтня 2018 року на базі Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області відбулося урочисте підписання угоди про співпрацю та взаємодію між очільниками системи БПД Сумщини, Полтавщини та Херсонщини. Документ своїми підписами закріпили директорка Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Демченко, директор Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області Олександр Черчатий  та директорка Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Марина Єлисєєва за участі першої заступниці директора Координаційного центру з надання правової допомоги Оксани Василяки.

Метою меморандуму є об’єднання зусиль підписантів для реалізації завдань, встановлених Законом України «Про безоплатну правову допомогу», спрямованих на: підвищення правової свідомості, культури та освіченості населення (правопросвітництво); надання безоплатної первинної правової допомоги і безоплатної вторинної правової допомоги; забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України; пошуку інноваційних форм в роботі щодо надання правових послуг (інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру).

SuR 181026 02

SuR 181026 03Очільниця системи БПД Сумщини Олена Демченко зазначила: «Подібні угоди про співпрацю між Регіональними центрами є свідченням того, що діяльність системи БПД є і справді командною роботою, направленої на єдиний позитивний результат – максимальне охоплення якісною, фаховою допомогою громадян».

SuR 181026 04Директор Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області Олександр Черчатий, у свою чергу, наголосив на тому, що даний документ юридично закріплює фактичні ефективні комунікативні зв’язки між Регіональними центрами, також є ефективним інструментом для обміну досвідом з колегами та сприятиме впровадження амбітних правоосвітніх проектів між регіонами.

SuR 181026 06Підписанти дійшли домовленостей щодо взаємодії та обміну позитивним досвідом в роботі, передачі один одному наявного практичного досвіду та консультативно-методичних напрацювань шляхом оприлюднення їх на спеціально налаштованому програмному забезпеченні для управління проектами невеликих груп – електронному інформаційно-правовому ресурсі (далі – ІПР).

SuR 181026 07Учасники заходу мали можливість ознайомитися з ІПР, його структурою та перевагами у користуванні.

SuR 181026 05«Підписання Меморандуму стане логічним продовженням започаткованої раніше спільної роботи з налагодження механізму обміну досвідом, виявлення кращих», – зазначила директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області Марина Єлисєєва.

SuR 181026 08 SuR 181026 10

SuR 181026 09

Довідково: Завдяки тому, що навесні 2017 року Координаційним центром з надання правової допомоги затверджено Положення про відділ моніторингу діяльності місцевих центрів у Регіональному центрі з надання БВПД, координаційні функції регіональних центрів стали більш ефективними, оскільки даний напрямок роботи дозволив моніторам регіональних центрів вивчити кращі практики роботи працівників, дав можливість надавати фахівцям місцевих центрів та їх структурних підрозділів – бюро правової допомоги – консультативно-методичну допомогу за усіма напрямками їх діяльності. А міжрегіональна комунікація працівників цих відділів регіональних центрів з різних областей України сприяла створенню такого практичного ресурсу для працівників, що, у свою чергу, дозволяє без зайвих витрат знайомитися з досвідом роботи колег, економити людський ресурс та робочий час у підготовці до проведення правопросвітницьких заходів для всіх цільових категорій громадян. Уся злагоджена робота моніторів трьох областей ( Полтавська область – Анжела Хоменко, Сумська область – Наталія Поставська, Херсонська область – Світлана Ребриста) отримала схвальну підтримку їхніх директорів, які юридично об`єднали свої зусилля у напрямку співпраці та взаємодії. І ця робота триває.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до
місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Конотопський місцевий центр –
41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43, тел. (05447) 6-23-47

Охтирський місцевий центр –
42700, м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. тел. (05446) 4-22-23

Сумський місцевий центр –
40000, м. Суми, вул. Покровська 9/1.
тел. (0542) 66-51-08; 066-771-32-61; 098-380-69-38.

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.