назад
05.05.18

Уманській молоді розповіли про соціально-правовий захист студентів

UMAN-DPU4 травня 2018 року в Уманському державному педагогічному університеті проведено  лекцію на тему: ”Соціально-правовий захист студентів” для третьокурсників факультету української філології.

Разом з головним спеціалістом відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Уманського місцевого центру з надання БВПД Катериною Григоренко студенти обговорили проблематику працевлаштування молодих спеціалістів, правомірність поєднання трудової діяльності та навчання на денній формі, пільги, передбачені законодавством для осіб, які поєднують роботу з навчанням.

Також темами для обговорення були права та обов’язки студента вищого навчального закладу, пільги та державні гарантії, які надаються здобувачам вищої освіти. Дискусію серед присутніх викликали питання призначення академічних та соціальних стипендій, гарантоване право поселення до гуртожитків, права та обов’язки студентів, які проживають у них.

Наприкінці заходу присутнім наголошено на можливості отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, розповсюджено буклети “Безоплатна правова допомога в Україні”.