назад
18.05.18

Уманський місцевий центр: виховна робота з підлітками

Проведення виховних заходів з неповнолітніми особами, що перебувають на обліку в підрозділах служби пробації є вкрай важливим задля попередження скоєння повторних злочинів в майбутньому та виховання законослухняних громадян, які стануть основою сильної правової держави.

15 травня 2018 року, за участі головного спеціаліста Уманського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Катерини Григоренко, відбулась бесіда з неповнолітніми, що перебувають на обліку в Уманському міськрайонному відділі з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції. На заході було розглянуто тему “Права дитини в Україні”. Увага присутніх зверталась на визначення поняття “дитина” в українському законодавстві, права та свободи дитини в сфері сімейного життя, в сфері майнових та трудових відносин, обов’язки батьків щодо виховання та розвитку дитини, взаємозв’язок та відмінність прав і обов’язків дитини та дорослої людини. Зустріч відбулась у формі дискусії, підлітки брали активну участь в обговоренні.

Окрім цього, всі присутні отримали інформацію про Уманський місцевий центр з надання БВПД та послуги, які він надає. Було роз’яснено відмінність між первинною та вторинною правовою допомогою, процедуру призначення адвоката для складення процесуальних документів та представництва інтересів у суді безкоштовно.