назад

Уманський МЦ: шість бюро правової допомоги розпочали роботу з 1 вересня

В перший день осені розпочали свою роботу шість бюро правової допомоги, як окремі структурні підрозділи Уманського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а саме:

– Христинівське бюро правової допомоги (м. Христинівка, вул. Гагаріна, 27/2, тел. 3-25-33, 067-313-66-95),
– Тальнівське бюро правової допомоги (тимчасова адреса: м. Тальне, вул. Гагаріна, 79, тел. 3-25-33, 067-313-66-95);
– Катеринопільське бюро правової допомоги (тимчасова адреса: смт. Катеринопіль, вул. Соборна, 36, тел. 3-25-33, 067-313-66-95);
– Монастирищенське бюро правової допомоги (м. Монастирище, Соборна, 130б, тел. 3-25-33, 067-313-66-95);
– Жашківське бюро правової допомоги (м. Жашків, вул. Чапаєва, 1, тел. 3-25-33, 067-313-66-95);
– Маньківське бюро правової допомоги (смт. Маньківка, вул. Котовського, 8 (ІІ поверх, тел. 3-25-33, 067-313-66-95)

Діяльність бюро правової допомоги буде спрямована на досягнення таких цілей:
• підвищення правової грамотності мешканців громад;
• сприяння досудовому врегулюванню цивільних та адміністративних спорів і зменшення навантаження на судову систему;
• зменшення ризику обмеження доступу до права і правосуддя для найбільш соціально вразливих суспільних верств внаслідок запровадження виключного права адвокатів на представництво в суді та браком адвокатів у сільській місцевості та малих містах;
• зменшення домашнього насильства, дискримінації та попередження злочинності, насамперед, серед неповнолітніх;
• посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад;
• сприяння більшій залученості територіальних громад до роботи сформованих ними органів місцевого самоврядування;
• оперативна синхронна комунікація змісту реформ, які проводяться Урядом у сфері освіти, охорони здоров’я, соціальній та інших сферах, на рівень територіальних громад;
• запобігання побутовій корупції на базовому рівні.

Короткі репортажі з місць 

Монастирищенське бюро правової допомоги

Сьогодні відбулося урочисте відкриття Монастирищенського бюро правової допомоги за участі представників влади, органів місцевого самоврядування, поліції та представників об’єднання учасників АТО.
В.о. начальника Бюро Нищик О.А. розповів присутнім про основні завдання та принципи роботи Монастирищенського бюро правової допомоги. Про реалізацію захисту прав та свобод громадян за допомогою Бюро доповіла головний спеціаліст Ярмола М.П.
На відкритті виступили зі словами готовності до співпраці та з побажаннями працювати натхненно на благо суспільства:
Голова Монастирищенської РДА – Недогода О.Ф.
Заступник міського голови Монастирищенської міської ради – Храновський В.Я.
Головний спеціаліст відділу взаємодії з громадькістю Монастирищенської районної ради – Комар І.М.
Також на даному заході були присутні представники районної газети “Алекс”

uman-buro-04

Тальнівське бюро правової допомоги

01.09.2016 року до Тальнівського бюро правової допомоги звернувся громадянин Довгань А.В. по питанню спадкового права та був приємно вражений, що правову допомогу тепер можливо отримати безкоштовно, що дуже важливо з фінансовою ситуацією, що склалася в країні.
Русенюк А.В. звернувся по питанню в галузі адміністративного права, та повідомив, що йому дуже сподобалась ідея створення бюро, яка на його думку є дуже гарною помічю для людей в правових питаннях.
Щербан С.О. звернувся по питанню в галузі трудового права, та наголосив в необхідності бюро на території Тальнівського району та побажав успіхів в роботі бюро.

uman-buro-04

Катеринопільське бюро правової допомоги

Першого вересня 2016 року о 9-00 відбулося відкриття Катеринопільського бюро правової допомоги. До Катеринопільського бюро правової допомоги за перший робочий день звернулося за допомогою три клієнта.
Головний спеціаліст Катеринопільського бюро правової допомоги Назаренко Олена Петрівна надала консультацію Смотрун Юлії Іванівні, 1973 року народження по питанню оформлення спадщини. Юлія Іванівна подякувала за правову консультацію, а також за створення бюро правової допомоги в смт. Катеринопіль, оскільки має хворого тата, якого не може залишити на довгий час, щоб поїхати в область для консультації, а також, маючи невеликий дохід, не може скористатися послугами адвоката. «Дуже дякую державі і людям, які приклали максимум зусиль для створення Катеринопільського бюро безоплатної правової допомоги, завдяки даній структурі можливо отримати необхідну інформацію, допомогу, не витрачаю багато часу і великої кількості грошей – сказала на прощання Юлія Іванівна».
Наступним клієнтом бюро правової допомоги був Карпенко Сергій Олександрович, 1986 року народження, який не розумів деякі аспекти цивільного законодавства і хотів отримати правову консультацію, яку відразу йому було надано. « Це дуже добре, що в районі створили бюро правової допомоги, оскільки тяжко самостійно розібратись в питаннях юридичного характеру, а грошей в сільського населення для послуг адвоката немає, дякую людям, які допомогли створити можливість простому населенню відчувати себе захищеними з боку держави – прокоментував Сергій Олександрович».

uman-buro-03

Маньківське бюро правової допомоги

01 вересня 2016 року до Маньківського бюро правової допомоги за наданням роз’яснень звернулися громадяни смт. Маньківка, а саме::
Комшелюк Анатолій Іванович з питанням щодо порядку прийняття спадщини за заповітом та Євич Тетяна Миколаївна з питанням щодо вибору підстави припинення трудового договору.
Громадяни отримали кваліфіковану консультацію та подякували Миронюк Ірині Михайлівні, заступнику начальника Бюро за допомогу.

uman-buro-04

Христинівське бюро правової допомоги

В перший робочий день 01 вересня 2016 року до Христинівського бюро правової допомоги Уманського МЦ з надання БВПД звернулося 5 осіб для отримання правової допомоги:
– Лисинюк Андрій Миколайович (голова спілки АТО у Христинівському
районі);
– Мельник Інна Володимирівна;
– Пацюк Анатолій Петрович;
– Сокур Євгеній Юрійович;
– Варламова Лариса Іванівна (музикальний керівник ДНЗ “Мальва”)
Громадяни були задоволені роботою спеціалістів та дякували за створення Бюро.

uman-buro-04

Жашківське бюро правової допомоги

01 вересня 2016 року на базі Жашківського бюро правової допомоги відбулася презентація відкриття структурного підрозділу Уманського місцевого центру з надання БВПД — Жашківського бюро правової допомоги.
В.о. директора Уманського місцевого центру Гребенюк С.А. спершу привітав присутніх з відкриттям бюро правової допомоги у м. Жашків та розповів, що головною метою створення бюро правової допомоги є спрощення доступу громадян до правосуддя та зазначив основні функції, які покладені на бюро.

uman-buro