назад

Уманським школярам розповіли про кібербулінг

 Днями фахівці Уманського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з працівниками бібліотеки та Уманським міськрайонним відділом пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання покарань провели в Уманській міській центральній бібліотеці для семикласників місцевої школи урок правових знань. Темою заходу була актуальна проблема — кібербулінг.

На уроці присутні отримали інформацію про поняття кібербулінгу та про те, як його розпізнати. Діти дізнались про недопустимість вчинення насильства в мережі, а також способи запобігання та захисту від булінгу та кібербулінгу. Інспектор відділу пробації Максим Макаренко розповів дітям, які види покарань застосовуються до неповнолітніх так як відбувають покарання порушники.

Діти брали активну участь в обговоренні, висловлювали свою думку щодо образ в інтернеті та за допомогою мобільних телефонів, відверто ділились спогадами, коли вони чи їхні однолітки ставали жертвами булінгу або ж були кривдником, самі того не підозрюючи.

Крім цього, всі присутні отримали буклети “Кібербулінг — поради для дитини”, де детально пояснено, як не стати жертвою насильства в мережі та як реагувати свідку кібербулінгу.

Кібербулінг — це переслідування інших осіб з використанням сучасних електронних технологій: ІНТЕРНЕТу (електронної пошти, форумів, чатів, ICQ) та інших засобів електронної техніки – мобільних телефонів, пейджера. Це явище набирає в Україні все більших обертів.