назад

Умовно засудженим Андрушівського району розповіли про їх права та гарантії

26.09.2016 - zasugeniОб’єднавши сили заради спільної мети – роз’яснити конституційні права, обов’язки та гарантії умовно засудженим – фахівці Андрушівського бюро правової допомоги, Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Андрушівської РДА та Андрушівського сектору кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області 22 вересня провели спільний правоосвітній захід для осіб, що стоять на обліку.

Щоквартально групові заходи проводяться спеціалістами установ для умовно засуджених дітей та молоді району. Заходи спрямовані на формування та закріплення здорового способу життя, профілактики наркоманії, соціально-небезпечних хвороб. Окрім того, проводяться бесіди з умовно засудженими з метою профілактики вчинення правопорушень повторно та надаються індивідуальні юридичні консультації.

Основними проблемами потрапляння дітей та молоді у кризові ситуації є: інвалідність; складні стосунки в сім’ї, у тому числі насилля; малозабезпеченість; відсутність документів, пільг, на які сім’я має право; ризик передачі дитини до інтернатного закладу; неналежний догляд за дітьми; безробіття.

«Під час зустрічі з умовно засудженими вдалося виявити причини їх протиправної поведінки, допомогти усвідомити та визначити зроблені ними помилки, визначити суть проблем, знайти шляхи та методи їх подолання, і, звичайно ж, нагадати про можливість скористатися безоплатною правовою допомогою», – зауважила головний спеціаліст Андрушівського бюро правової допомоги Катерина Кривошей.