назад

Урок «Права людини» для студентів Запорізького торговогоколеджу Запорізького національного університету з нагоди Всеукраїнського тижня права

1 20151210135941

10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини – першого міжнародно-правового документа, що проголосив основні права та свободи людини.

З нагоди цієї події та проведення Всеукраїнського тижня права 10 грудня 2015 року у Запорізькому торговому коледжі  працівниками Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області: начальником відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Олександром Гришиним та головним спеціалістом відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олексієм Богданом спільно з представниками Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області: головним спеціалістом відділу реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Юлією Селюковою, в.о. завідуючою сектором з питань запобігань та виявлення корупції Ксенією Щуровою було проведено урок «Права Людини».

Захід проведено з метою інформування студентів щодо їхніх прав та обов’язків та способів захисту, підвищення загального рівня правової культури та свідомості молоді.

Представники Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області розповіли про надання первинної правової допомоги,про нове антикорупційне законодавство; актуальні питання антикорупційного законодавства; відповідальність за порушення антикорупційного законодавства.

Під час зустрічі зі студентами та педагогами навчального закладу Олександр Гришин розкрив поняття: «Безоплатна вторинна правова допомога», розповів про основні положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу», доступ до безоплатної вторинної правової допомоги та порядок її надання, основи діяльності Регіонального центру, основним завданням якого  є створення рівних можливостей доступу до правосуддя шляхом організації надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі. Крім того, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги ті підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру наголосив на практичному застосуванні основних положень закону, а саме: основні дії, яких необхідно дотримуватись у випадку затримання поліцією, порядок повідомлення Центру у випадках затримання, дії адвокатів  під час захисту затриманих та надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному провадженні.

Олексій Богдан більш детально зупинився на роботі місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги: основний напрямок діяльності місцевих центрів, які забезпечують з 1 липня 2015 року організацію надання безоплатної правової допомоги найбільш незахищеним верствам населення у цивільному та адміністративному процесах; категорії громадян, які за законом мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Учасниками заходу були роздані інформаційні плакати і буклети про БВПД, а студенти Запорізького торгового коледжу отримали вичерпну інформацію про законодавчу базу захисту їхніх прав. Такі зустрічі безперечно проходять на  користь студенів, оскільки збагачують їх  новими знаннями. 

2 20151210144858

3 20151210140218