назад
12.12.19

Урок про сучасні проблеми у сфері прав людини

Київська міська спеціалізована молодіжна бібліотека “Молода гвардія” давній партнер Регіонального центру з надання БВПД у місті Києві. Спільно ми проводимо активну правопросвітницьку діяльність серед закладів шкільної освіти у Києві. Наразі до Дня прав людини у Бібліотеці проходить виставка літератури про права людини та громадянина, а також на базі Бібліотеки відбувся інтерактивний урок для учнів дев’ятих класів на тему «Сучасні проблеми у сфері прав людини».

Володимир Колісник, начальник відділу організації надання БВПД, розпочав діалог з підлітками з обговорення проекту відновного правосуддя для неповнолітніх та презентував наявні в регіонах України успішні кейси. Дев’ятикласники розділились на дві команди: «за» та «проти» відновного правосуддя. Протягом дискусії всі учасники погодились з основною метою проекту – до неповнолітніх, які оступилися та вчинили правопорушення, мають застосовуватись виховні та реабілітаційні заходи, а не каральні, оскільки кожна людина заслуговує на другий шанс.

Також дітям роз’яснили їх право на безоплатну первинну і вторинну правову допомогу та порядок її отримання. Особливо школярів зацікавила довідково-інформаційна платформа правових консультацій «WikiLegalAid», яка спрямована на підвищення правової свідомості та освіченості населення, де можна знайти необхідну інформацію з актуальних правових питань.