назад
16.09.15

Уряд Данії виділить 10 мільйонів доларів на розвиток системи юстиції та захист прав людини в Україні

 DSC7294Учора, 15 вересня 2015 року, Міністр юстиції України Павло Петренко в ході зустрічі з Міністром закордонних справ Королівства Данія Крістіаном Єнсеном домовились про виділення урядом Данії 10 млн доларів на реалізацію програми «Нове урядування і захист прав людини».

«За результатами аналізу роботи Уряду, Адміністрації Президента та Міністерства юстиції України Міністр закордонних справ Королівства Данія повідомив про відкриття нової програми, яка передбачає технічну допомогу і фінансування нашої антикорупційної реформи. Мова йде про програму «Нове урядування і захист прав людини» з фінансуванням на рівні 10 млн доларів», – зазначив очільник Мін’юсту.

За його словами, виділені кошти буде спрямовано на антикорупційну політику, реформу кримінальної юстиції та захист прав людини.

 DSC7191

«Парламент має прийняти дуже важливий пакет законів, який стосується як безвізового режиму з ЄС, так і просування України у сфері боротьби з корупцією. Запровадження інституту спецконфіскації дасть можливість повернути кошти, вкрадені попередніми чиновниками. Так само буде створено орган, який здійснюватиме розшук та управління активами, здобутими корупційним шляхом. На інституційне становлення саме цих органів наші міжнародні партнери з Уряду Данії виділяють допомогу», – наголосив Павло Петренко.

 DSC7240

Очільник Мін’юсту подякував представникам Уряду Королівства Данія за високу оцінку здобутків Міністерства юстиції та висловив сподівання на плідну співпрацю в ході реалізації проекту.

За словами Міністра закордонних справ Королівства Данія Крістіана Єнсена, саме Міністерство юстиції України є ключовим органом у проведенні реформ в державі, адже жодну реформу не можна запровадити, не поборовши корупцію.

«Сьогодні ми погодили виділення Данією 10 мільйонів доларів на програму «Нове урядування і захист прав людини». Ця програма забезпечить покращення у сфері юстиції, в боротьбі з корупцією і підтримку інституту Омбудсмена, що покращить ситуацію із захистом прав людини», – зазначив Крістіан Єнсен.

 DSC7243

Один з трьох нових проектів у рамках оголошеної програми технічної допомоги для України розпочався нещодавно і спрямований на реформування прокуратури та укріплення системи безоплатної правової допомоги. Проект з бюджетом 2,9 млн євро реалізовуватиметься протягом найближчих трьох з половиною років Офісом Ради Європи в Україні у співпраці з Генеральною прокуратурою та Координаційним центром з надання правової допомоги. Одним з перших заходів даного проекту буде незалежне оцінювання системи безоплатної правової допомоги експертами Ради Європи, ініційоване Координаційним центром з надання правової допомоги 12 лютого 2015 року.

 DSC7343

 DSC7212

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter