назад
13.02.18

УСПІШНА ПРАКТИКА БІЛОЦЕРКІВСЬКОГО МІСЦЕВОГО ЦЕНТРУ

    Останнім часом значно зросла кількість звернень громадян до Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги щодо оскарження дій службових осіб органів соціального захисту населення.
    Прикладом цього є звернення громадянина С., який не отримує пенсію, його дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб.
    Указаний громадянин має право призначення пенсії на пільгових умовах, але для її оформлення необхідно надати до Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Київській області документи, що підтверджують статус особи, яка постраждала від наслідків Чорнобильської катастрофи.

    Оскільки громадянин С. втратив посвідчення особи яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи, то в серпні 2017 року він звернувся до Управління соціального захисту населення Таращанської районної державної адміністрації із заявою про видачу дубліката втраченого посвідчення. У задоволенні його заяви відмовлено.
    Таким чином, Управлінням соціального захисту населення Таращанської районної державної адміністрації Київської області громадянина С. було фактично позбавлено права призначення пенсії на пільгових умовах, через відмову у видачі дубліката посвідчення.
    Після звернення громадянина С. до Білоцерківського місцевого центру з надання БВПД прийнято рішення про надання йому правової допомоги, та заступнику начальника відділу “Таращанське бюро правової допомоги” Поліщуку Р.А. видане відповідне доручення.
    Останній зустрівся з клієнтом, роз’яснив йому права та порядок дій щодо оскарження рішення Управління соціального захисту населення, склав та звернувся до суду з відповідним адміністративним позовом.
    Постановою Таращанського районного суду Київської області позов задоволено. Відмову Управління соціального захисту населення Таращанської районної державної адміністрації щодо видачі дубліката втрачених документів визнано протиправною, та зобов’язано прийняти документи для оформлення дублікату посвідчення.
Завдяки професіоналізму Поліщука Р.А. відновлене право громадянина С. щодо призначення пенсії на пільгових умовах.