назад
03.03.18

Успішна практика працівників Білоцерківського місцевого центру

    Одним із найбільш розповсюджених питань, з яким клієнти звертаються до Білоцерківського місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги є питання призначення аліментів, а також зміни їх розміру.
    До Білоцерківського місцевого центру звернулася громадянка О., яка самотужки виховує доньку, витрачає велику кількість коштів для фізичного та духовного розвитку дитини. Із батька дівчинки, за рішенням суду, стягуються аліменти, але даних коштів не вистачає на повноцінний розвиток та виховання дитини. Дівчинка відвідує дитячий садочок, танцювальний та інші гуртки, що потребує додаткових витрат. При цьому, батько дитини не проявляє ініціативи нести додаткові витрати на утримання своєї дитини.

    Громадянка О. вирішила в судовому порядку стягнути з батька додаткові витрати на розвиток доньки. У зв’язку з цим, Центром прийнято рішення про надання БВПД та видано доручення начальнику відділу «Володарське бюро правової допомоги» Марценюк Лесі Анатоліївні.
    Отримавши доручення, остання зустрілася з клієнткою, та з’ясувала обставини справи. Враховуючи категорію справи, Марценюк Л.А. запропонувала клієнтці спробувати вирішити спір мирним шляхом. Марценюк Л.А. провела розмову з потенційним відповідачем та останній категорично відмовився допомагати своїй доньці, так як вважає розмір аліментів достатнім для утримання та виховання його власної дитини, з якою він не має наміру спілкуватись.
    Після невдалої спроби врегулювати спір в досудовому порядку Марценюк Л.А. підготувала позовну заяву, до якої додала ряд матеріалів, що повністю підтверджують всі витрати на дитину та повне обґрунтування позовних вимог. Володарським районним судом Київської області позов задоволено повністю.