назад

Успішна справа адвоката щодо відновлення родинного поховання

{module Balaban_Valen}

Завдяки професійним якостям Валентина Балабана, адвоката системи безоплатної правової допомоги, миколаївець отримав можливість відновити родинне поховання після наруги над могилою його матері.

До Другого миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся мешканець м. Миколаєва з делікатним для його сім’ї питанням. Клієнт Центру розповів, що одного разу, коли він із дружиною прийшов на Миколаївське міське кладовище до місця родинного поховання, в яких похоронені бабуся позивача та мати, виявив, що могила матері знищена.

Наруга над могилою була вчинена шляхом знищення металевої намогильної споруди у формі «Парус», огорожі, після чого була знищена сама могила шляхом розкопування.

Адвокат системи безоплатної правової допомоги склав ряд запитів та скарг до органів державної влади та місцевого самоврядування.

Майже півтора року тривала тяганина з боку органів місцевої влади з приводу вирішення питання стосовно перепоховання невідомого, відновлення могили матері клієнта та встановлення пам’ятника. Тому, з метою захисту порушених прав клієнта, адвокат В. Балабан підготував та надав до Ленінського районного суду м. Миколаєва позов до комунального підприємства «Миколаївська ритуальна служба» про зобов’язання провести перепоховання та вчинити певні дії. 

Суд дослідивши матеріали та наявні докази своїм рішенням позовні вимоги задовольнив.