назад

Успішне вирішення пенсійного питання ВПО – заслуга фахівця системи надання БПД

36176703 1543717312406483 7512457215899336704 nДо Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся мешканець Запоріжжя, який має статус внутрішньо переміщеної особи, із заявою щодо надання правової допомоги з пенсійного питання.

       Для надання безоплатної правової допомоги заявнику, призначено начальника відділу представництва місцевого центру Саміра Дадашева.

       Під час надання правової допомоги з’ясовано, що чоловік звернувся із заявою до територіального органу Пенсійного фонду в м. Запоріжжі щодо призначення пенсії за віком. Разом з заявою чоловік направив додаткові документи для перегляду пенсії, а саме копію трудової книжки та довідки з підприємства про періоди роботи та розмір заробітку.

       У подальшому заявнику призначено пенсію за віком у меншому розмірі у зв’язку із тим, що Пенсійний фонд не може врахувати його заробіток згідно наданих довідок, оскільки особові рахунки знаходяться на непідконтрольній державній владі території.

       Порядку вирішення вказаного питання чоловік не знав, тому і звернулася, за порадою знайомих до Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

       У подальшому начальником відділу представництва складено адміністративний позов до Запорізького окружного адміністративного суду м. Запоріжжя про визнання протиправною бездіяльність територіального органу Пенсійного фонду в м. Запоріжжі та зобов’язання вчинити певні дії.

       За результатами розгляду заяви, судом ухвалено рішення, яким визнано протиправною бездіяльність управління пенсійного фонду щодо відмови в зарахуванні заробітку на шахті за період роботи починаючи з 1994 року по 2003 рік та зобов’язано провести перерахунок та виплату пенсії.

       Завдяки кваліфікованим діями спеціалістів Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги, право внутрішньо переміщеної особи було поновленою.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся:

Перший запорізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Запоріжжя, проспект Соборний, буд. 77, 2 поверх, індекс 69002, засоби зв’язку: (061) 764-60-77, електронна адреса: zaporizhya1.zaporizhya@legalaid.zp.ua