назад

Установчий семінар для новопризначених працівників бюро правової допомоги у Запорізькій області.

08.08.2016

1

Сьогодні у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області зібралися усі новопризначені працівники бюро.

Регіональний установчий семінар організовано спільно регіональним та місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги за участі представників Координаційного центру з надання правової допомоги.  Метою зазначеної зустрічі було спільнє обговорення першочергових кроків з організації роботи бюро напередодні їх відкриття 1 вересня цього року, та основних завдань новопризначених працівників, що постають перед ними.

Своїм досвідом ділилися начальник управління забезпечення якості правової допомоги Координаційного центру з надання правової допомоги Вікторія Мітько, директор Другого криворізького місцевого центру з надання БВПД Микола Касьян, заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Другого одеського місцевого центр  з надання БВПД Анастасія Арцимович.

Директор Регіонального центру з надання БВПД у Запорізькій області Павло Наливайко розповів присутнім про досягненя Регіонального та11 Місцевих центрів та плідну роботу на ниві надання безоплатної правової допомоги.

Генадій Бородатий, директор Бердянського МЦ, нагадав слухачам установчого семінар,що  безоплатна правова допомога – є видом державної гарантії. Закцентував увагу новопризначених працівників бюро на понятті та видах безоплатної правової допомоги, суб’єктах права на таку допомогу, про порядок надання безоплатної первинної правової допомоги та доступ до вторинної правової допомоги. Ще одним питанням, що було розглянуто директором Бердянського МЦ стала організація роботи “мобільних соціальних офісів” та дистанційних консультативних пунктів.

Директор Першого запорізького місцевого центру з надання БВПД Ольга Бородіна провела яскраві презентації з питань “Правопросвітництво у територіальних громадах – розширення доступу до безоплатної правової допомоги” та “Взаємодія бюро правової допомоги з органами місцевого самоврядування, благодійними, громадськими організаціями, засобами масової інформації”.

Олександр Булгаков, начальник відділу представництва Мелітопольського місцевого центру, ознайомив присутніх з останніми новинами щодо реалізації пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань.

Після лекцій усі новопризначені працівники бюро правової допомоги мали  можливість задати будь яки питання, що стосуються організації роботи бюро напередодні їх відкриття та отримати вичерпні відповіді фахівців.

Активність слухачів установчого семінару радує, адже попереду в них не легка але цікава робота, що спрямована на допомогу мешканцям Запорізького краю.

23