назад

Усвідомлення патріотичної відповідальності

23-17 листопада 2017 року на базі Путильського районного сектору з питань пробації для засуджених до покарання без позбавлення волі було проведено захід на тему: «Любов до Батьківщини».

Основним завданням даного заходу було утвердження в свідомості громадян патріотичних цінностей; виховання поваги до Конституції України, Законів України, державної символіки. Також засудженим до покарання без позбавлення волі розповіли пропідвищення престижу військової служби, і відповідно, культивування ставлення до воїна як до героя, захисника Батьківщини.

Захід організовувався спільно працівниками районного сектору з питань пробації,фахівцем Путильського бюро правової допомоги та військовим комісаром Путильського районного військового комісаріату, тож присутні мали змогу отримати відповіді на запитання одразу кількох фахівців. Мова йшла про патріотизм не випадково. Адже нині, гостро постало питання захисту державної незалежності, української мови та популяризації народних традицій та культури.

Від питань патріотизму до питань захисту своїх прав: присутнім розповіли про систему безоплатної правової допомоги. Засуджені до покарання без позбавлення волі дізнались, що кожен українець має право отримати безоплатні консультації з правових питань. Їм розповіли, куди саме в таких випадках варто звертатись; хто має право на адвоката за рахунок держави. І чи не найважливіше, що завдяки цьому заходу буковинці більше дізнались про власні права.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (0 3730) 2-31-58.

Звернутися по допомогу до фахівців Путильського бюро правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, Путильський район, смт. Путила, вул. Українська, 178. Телефон: (0 3738) 2-13-33.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).