назад

Ув’язненим розповіли про право на безоплатну правову допомогу

3Співробітники Дніпродзержинського місцевого центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели чергову зустріч із з ув’зненими, що відбувають покарання у Дніпродзержинській виправній колонії №34. 

 

 Така зустріч пройшла 08 грудня 2015 року в рамках Всеукраїнського тижня права та мала на меті донести до утримуваних в колонії осіб про право на безоплатну вторинну правову допомогу. У заході прийняли участь окрім працівників Дніпродзержинського місцевого й заступник начальника установи із соціально виховної та психологічної роботи Карина Абрамович, та заступник начальника відділу соціально виховної та психологічної роботи Тетяна Королевич.

Директор центру Сергій Лисак докладно поінформував ув’язнених про дію Закону України «Про безоплатну правову допомогу». 

Начальник відділу по взаємодії із суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Давид Тигранян розповів про те, хто  має право отримати безоплатну вторинну правову допомогу.

«Дуже важливо те, щоб ув’язнені знали про свої права. Так Конституція України, а також конвенція «Про захист прав людини і основоположних свобод» дає чітке розуміння, що кожен має право на справедливий суд, право на повагу до приватного, та сімейного життя. », – акцентрував директор центру.

Наприкінці зустрічі було надано відповіді на запитання присутніх, які більшою мірою стосувалися питань амністії, та спадкового права.

4